vineri, 29 iunie 2012

Manutele harnice

Raisa invata sa prinda cu manuta si raspunde din ce in ce mai bine si mai repede cand ii cer sa apuce o jucarie. Cand sta intinsa ma prinde de mana si vrea sa se ridice, isi salta capul si aproape ca face la fel si cu umerii.
In rest, ne jucam. Mult si musai cu mami acasa. 




Formele din lemn incastrate sunt minunate pentru Raisa. Se scot usor si sunt usoare, forma de prindere in manuta este diferita si sunt bogate in culori si stimularea vizuala.






Coordonarea mana-ochi a Raisei este mult mai buna atunci cand este asezata pe spate. Asa ca incercam sa imbunatatim activitatea manutelor din aceasta pozitie.(Stiu ca asta este si unul din principiile metodei Doman-cand copilul isi va folosi bine mainile asezat pe spate, va fi capabil sa le foloseasca si pentru tarare, rostogolire, etc) Desi este foarte serioasa cand manevreaza jucariile, scoaterea paharelelor este una din activitatile ei preferate. Important este ca ea sa stie ce are de facut, sa duca mana la pahar, sa il apuce si sa traga.

Aici incercam sa le reasezam dar este mult mai greu si nu excelam la capitolul asta. Peste cateva postari, sper sa pot spune ca am reusit si asta!:)
Despre "perna" pe care sta Raisa vreau sa spun ca este un obiect fantastic de util pentru copiii cu nevoi speciale. Noi am primit-o, insa ea se poate face foarte simplu. Continutul ei este din bobite de polistiren puse intr-o fata de perna mare, apoi intr-alta fata de perna pentru siguranta. Cand copilul este asezat, sta intr-o pozitie corecta pentru ca perna ia forma corpului. Raisei nu-i prea place sa stea in ea asa ca intr-un fotoliu, de obicei vrea sa stea in fundulet si se chinuie si sta sprijinita pe coate cam asa:
Multumim Domnului pentru ergo-terapeuta Raisei de la centrul din Slobozia pe care o intalnim de doua ori pe saptamana si cu care Raisa este foarte fericita. Iata ce au desenat manutele ei:
Multumim Zinica!
 Bun, deci, daca nu manevram jucarii, nu desenam, nu cantam, nu ne plimbam, nu mancam sau nu dormim, atunci mai mult ca sigur țopăim. Este de departe acitivitatea cea mai placuta si mai energizanta!
Si voua va dorim zile pline de energie si bucurie!

0 comentarii::

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!