joi, 5 iulie 2012

Bratarile de fericire

Sau cum a stat Raisa singura in fundic timp de 10 minute!
Mare bucurie pe metru patrat am trait astazi! Totul a pornit de la:
  • doua manute spastice care se incapataneaza sa stea indoite,
  • o mama care se incapataneaza sa aduca copilul cat mai aproape de normalitate,
  • si un copil care isi doreste sa stea in fundic dar nu are echilibru.
Raisa nu se poate sprijini in manute cand sta in sezut pentru ca nu le poate controla sa stea drepte, ci le indoaie involuntar. 
Asa ca azi mami a inventat un joc (si e tare mandra de ea, in caz ca nu se citeste asta printre randuri). A luat 2 "greutati" , saculeti cu nisip de cate 1 kg si le-a infasurat elegant in jurul manutelor de printesa. Manutele cu aceste podoabe grele pot sta foarte usor drepte si o ajuta pe printesa sa isi mentina echilibrul. Printesa ofera zambete pretioase si toate jucariile se bucura sub ochii ei, albinutele zumzaie, paunul flutura din aripi, ratoiul macane si bineinteles clopoteii canta! Si mami face poze! 





Toate astea pana cand printesa oboseste si nu mai poate tine spatele drept!
Slava Domnului pentru progresele Raisei!
Acceptam cu drag orice sfat, sugestie, reclamatie, ba chiar si laude!:-)
Nu inchei fara sa multumesc dintr-o inima de mama tuturor celor ce ne ajuta sa strangem banutii necesari pentru a doua sesiune de recuperare la Clinica Internationala din Ucraina! Costul acesteia este de 3500 euro pe care speram sa ii putem achita pana pe 30 iulie.
Cu dragoste, mami, tati si printesa!

9 comentarii::

Ma bucur de fiecare progres al vostru, si traiesc momentul cu voi, de parca am fi acolo :)
Raisa arata inca o data ca vrea sa ajunga departe, ca tot efortul vostru e meritat din plin.. si rasplatit.
Slava Domnului pentru realizarea de azi! Inca o data, Cati, ma inclin in fata ta, respect!

Uka, noi ii multumim lui Dumnezeu pentru prietenia voastra! Caci fara ajutorul si dragostea prietenilor, poate nu ne-am fi bucurat astazi de ceea ce face Raisa.
Eu ma inclin in fata tuturor acestor suflete calde si am convingerea ca binele facut va fi rasplatit!
Va pupa fetele

Wow, ce ma bucur pentru progrese! trebuie sa va ajungem si noi din urma. Cand o asezi in fund, Cati are spatele ceva mai drept si musculatura un pic mai intarita decat inainte, dar nu sta singura mai mult de 2-3 secunde...

Raluca, nici Raisa nu poate sta fara "bratari" mai mult de 5-10 secunde pentru ca nu isi poate mentine echilibrul. Eu am de gand sa le folosesc zilnic in programul ei. Saculetii i-am cumparat dupa ce ne-am intors din Ucraina unde am vazut ca sunt folositi in programul de fizioterapie. Ii mai folosim pe piciorusul drept care din cauza subluxatiei de sold il are cu vreo 2 cm mai scurt. Din pricina asta nu il pune jos de fiecare data cand "sta" in picioare. Cu saculetul, piciorul se lungeste. Mai facem si exercitii ca sa solicite intens muschii mai atrofiati pe partea dreapta.
Pentru intarirea spatelui mi se pare ca ajuta foarte mult exercitiul de cross patterning al lui Doman (acesta este:http://www.youtube.com/watch?v=AgUFJV7jV84&list=PLEB7C6BFC75AA0360&index=1&feature=plpp_video) pe care i-l fac Raisei asa cum m-ati invatat tu si Georgiana, aproape zilnic(pt ca depindem de programul copilotului Marius) Presupun ca si Cati are musculatura mai intarita in urma acestui exercitiu. Deci...Domnul sa ajute in vindecarea tuturor copilasilor, caci fiecare progreseaza diferit si o terapie nu se potriveste tuturor!
Curand speram noi sa intram in programul NACD si atunci vom face mai multe.
Pupici

Bravo puiule!!! Te imbratisam cu drag!

bravo, pui! ma bucur tare mult pentru voi, dragelor!
va pup, weekend fain!

Meli si Nela, va imbratisam si va pupam cu toata dragostea!
Trecu weekend-ul, asa ca saptamana faina sa avem cu totii!
P.s. Azi ne-am propus sa ne jucam cu orez si plastilina, sa vedem ce iese... Cu orezul vom incerca tehnica Anei de procesare si colorare:))

woow:)felicitari pt ideee, dar mai ales devotament, perseverenta, optimism, imaginatie si pt Raisa! Si-a ales o familie minunata in care sa se nasca!

Multumim Adriana! Lipsita de modestie fiind, consider ca am cate putin din toate calitatile pe care le-ai mentionat:)
Insa m-am inspirat foarte mult din puterea altor mamici de copii cu nevoi speciale si am cultivat ceea ce aveti voi toate mamicile pe care va cunosc si care-mi sunteti exemplu: dragoste din belsug!
Va pupam!

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!